Habitare 2019 – iloa ja väriä sisustukseen

Sisustussuunnittelija Sari Vannas kävi tutustumassa Helsinki Design Weekin tarjontaan ja tietenkin sen kohokohtaan, Habitare 2019 -messuihin.

Värejä, valoa, iloa ja innovaatioita – kurkistetaanpa tarjontaan tarkemmin!

 

Habitaren trendinäyttely Signals

Ihan ensimmäiseksi tein aikamatkan tulevaisuuteen. Habitareen koottu elämyksellinen Signals -näyttely esittelee tulevia trendejä niin sisustukseen, asumiseen kuin muotoiluunkin liittyen. Tämänkertaiset teemat Ajan illuusio, Vesi vanhin voitehista, Empatiaa ja tunnedataa, Kuplassa kaikki sekä Yhdessä toivat eteeni kutkuttavan mielenkiintoisia, väreillä ja hauskoilla ideoilla ladattuja, tunnelmallisia kokonaisuuksia. Luonnon elementtien – viherkasvien, puun ja veden – rinnalle nousivat vahvasti värit ja tekstuurit. Näyttelyyn oli rakennettu sisustukselliset kokonaisuudet niin tummista ja mausteisista sävyistä kuin reippaan kirkkaista väreistäkin. Ilokseni löysin näyttelystä myös kauniin kiinalaisvaikutteisen kaapin, jota koristaa hankolaisen taiteilijan, suuresti arvostamani Sandra Kantasen uniikki valokuvateos.

Väriä ja tunnelmaa Signals -näyttelyssä

 

 

Luonnonmateriaaleja osana sisustusta

Puu, kivi ja turve – tutut ja luonnolliset materiaalit olivat Habitaressa kauniisti esillä. Vuoden Arktinen muotoiluyritys -palkinnon napannut Siinne tuo koteihin ja julkisiin tiloihin upeat, valaisevat akustiikkapaneelit, joita voi joko käyttää yksittäisinä valaisimina tai yhdistää suuriksi ja näyttäviksi kokonaisuuksiksi. Herkkien, lumilyhtymäisten paneelien pääraaka-aineena on turve.

Siinne – valaisevat akustiikkapaneelit tuovat kotiin arktista tunnelmaa

 

 

 

Puurunkoiset kalusteet ovat lähellä omaa sisustajan sydäntäni. Silkkiseksi käsitelty pinta kutsuu koskettamaan, viimeistellyt yksityiskohdat ihastuttavat, ilme on ajankohtainen ja kuitenkin aikaa kestävä. Paperinaru ja nahka tuovat oman ylellisen lisänsä puusta tehtyihin kalusteisiin. Verhoiluun sopisi loistavasti kestävät villa tai pellava, pehmeissä sävyissä nekin. Ja samaa sävymaailmaa ja fiilistä voit halutessasi jatkaa nyt vaikka kylpyhuoneeseen, jossa rantakivet muistuttavat menneestä kesästä.

   Luonnonmateriaalit kutsuvat koskettamaan

 

 

Tekstiilit päivittävät sisustuksen helposti

Värit olivat Habitaressa vaikuttavia ja laittoivat mielikuvituksen välittömästi liikkeelle. Uusi sinapin tai syvän petroolin sävyinen sohva olisi ihana! Tai miltä se näyttäisi omassa olohuoneessa näissä edelleen ajankohtaisissa pastellisävyissä? Entten tentten…. Mutta mitä jos nykyinen sohva on vielä aivan ajantasalla ja vahva väri suurena pintana mietityttää? Sitten hankimme pienempiä kalusteita, kuten nojatuolin tai rahin tai sisustamme tekstiileillä: matot, viltit, tyynyt tai verhot tuovat uutta ilmettä vaivattomasti. Kylpyhuoneessa ilahduttavat uudet pyyhkeet, saippuat ja säilytyskorit. Pienikin sisustuselementti piristää ja uudistaa; itselleni Habitaresta tarttui mukaan pari sisustustyynyä ja tarjotin, trendiväreissä tietenkin!

 

   Oman kotisi sisustuksen päivität Habitaren syystrendien mukaiseksi jo pienillä hankinnoilla

 

 

Blogitekstin kirjoittaja Sari Vannas on espoolainen hyvinvoinnin moniosaaja, jonka yritys Tila ja Olo tarjoaa palveluita yrityksille (kehonhuolto- ja treenihetket, tyhypäivät, luennot ja workshopit, sisustussuunnittelu) ja yksityishenkilöille (fysioterapia, personal trainer -palvelut, sisustussuunnittelu ja -konsultaatio). Hanko ja merellisyys ovat Sarille tärkeitä, ja hän on onnellinen saadessaan viettää niin työ- kuin vapaa-aikaansakin Hangossa lähes viikottain. Tutustu Sarin yrityksen toimintaan nettisivuilla www.tilajaolo.fi ja seuraa Instagramissa @tilajaolo.