Hanko, Niittykatu 19

125/125 m²

Tämä hurmaava yli satavuotias pikku huvila on täynnä ihastuttavia yksityiskohtia: korkeat huoneet, ruutuikkunat, maalatut lattialankut ja perinnetapetit pinkopahvien päällä. Talo on entisöity aikansa rakennusperinteitä kunnioittaen. Tunnelmaa ja lämpöä tuovat useat tulisijat: olohuoneen komea kakluuni, ruokasalin pönttöuuni, keittiön puuliesi ja yläkerran kamiina. Ja kaikki toimivia ja ahkerassa käytössä.

Talon alakerrassa sijaitsevat olohuone, ruokasali, keittiö, wc sekä tunnelmallinen kuisti. Yläkerta on yhtä avaraa ja valoisaa tilaa, joka taipuu helposti useammaksi makuuhuoneeksi tai vaikka upeaksi ateljeeksi. Yläkerrassa on myös kylpyhuone ja sauna.

Talo sijaitsee kauniilla puutarhatontilla, joka jaetaan hallinnanjakosopimuksella. Tontilla on uuden kaavan mukaan kaksi rakennuspaikkaa. Tällä tontilla rakennusoikeutta 150m2 asuinrakennukselle ja 60m2 talousrakennukselle. Mahdollisuus ostaa myös molemmat tontit. Kuntotarkastus tehty.

Niittykadun ympäristö on idyllistä omakotitaloaluetta ja ympäristössä on paljon vanhoja huviloita. Sijainti on melkein keskellä kylää – joka puolelle on lyhyt kävely- tai fillarimatka. Hangonkylän satama På kroken -ravintoloineen ja vierasvenesatamineen on kilometrin päässä, samoin keskustan palvelut toisella suunnalla. Kuntopolut ja hiihtoladut lähtevät nurkan takaa ja Itäsataman hulinoihinkin on alle kaksi kilometriä matkaa. Kilsan parin säteellä on useita hiekkarantoja.

Olisiko tämä sinun unelmiesi Hanko-koti? Lisätiedot ja esittelypyynnöt Nana puh. 0400942052 tai nana@himajahuvila.fi

agent_pic

Kohdetta välittää

  • Nana Hyry
  • 0400 942052
  • nana@himajahuvila.fi

PERUSTIEDOT

Sijainti Niittykatu 19 , 10900 Hanko
Kaupunginosa Keskusta
Kohdenumero 66921
Kerros /
Asuinpinta-ala 125 m²
Tontin pinta-ala 700 m²
Kokonaispinta-ala 125 m²
Huoneita 3
Kunto Tyydyttävä
Lisätietoa vapautumisesta Sopimuksen mukaan
Keittiö Keittiön sydän on Hagförsin vanha puuliesi, jota on lämmitetty ahkerasti. Varusteisiin kuuluu myös jääkaappi, pakastekaappi (yläkerrassa), sähköliesi, liesituuletin ja vanhat kaapistot. Keittiö on valoisa ja avara ja sen vieressä on erillinen ruokasali, johon mahtuu vaikka pidempikin pöytä. Ruokasalissa on kaunis toimiva vanha pönttöuuni. Puulattia, seinät tapetoitu Tapettitalon perinnetapeteilla.
Parveke Ei
Kylpyhuone Yläkerrassa sijaitsee talon kylpyhuone ja sauna tunnelmallisen vinokaton alla. Lattiassa epoksipinnoite. Poreamme ei ole ollut käytössä nykyisillä asukkailla.
Tehdyt remontit Talon alkuperäinen osa (ruokasali ja olohuone) on rakennettu 1903 ja taloa on laajennettu 1923. Laajennuksen on suunnitellut Gustaf Welander. Kuisti on lisätty 2000-luvulla. Taloa on entisöity rakentamisperinteitä vaalien käyttäen perinteisiä menetelmiä ja materiaaleja. Paksut lankkulattiat on hiottu ja maalattu ja seinille on asennettu Tapettitalon ajanhengen tyyliset perinnetapetit pinkopahvien päälle. Edellisten omistajien aikana tehdyt korjaukset: Vesikate ja vino yläpohja on uusittu 2001. Katon pinta on galvanoitu pelti joka ei ole pintakäsitelty. Sauna- ja pesuhuone on rakennettu 2001. Eteisen lattia on uusittu 2011. Alakerran wc on uusittu 2010 ja lattia on vesieristetty. Keittiön lattia vesipisteen ja kaapiston alla on uusittu vesivahingon takia. Korjaustyöt teki LU-Rakennus ja kuivatustyöt Polygon Finland Oy. Eteläpuoleisen julkisivun paneeli, runko ja lämmöneristeet ruokatilan ikkunan alla on uusittu 2014. Itäjulkisivun lahovaurio alimmassa lankussa on korjattu. Länsipuolen seinäpaneelia on uusittu nurkkalaudan kohdalla. Ikkunat ovat saaneet uudet vesipellit 2014. Nykyisen omistajan aikana tehdyt korjaukset: Yläkertaan asennettu kaide 2014 Lämpöpatterit uusittu 2014
Asunnossa sauna Kyllä
Saunan lisätiedot Kiuas: Sähkökiuas.
Kohde on Kiinteistö
Kiinteistötunnus 78-7-729-8-L1

HINTA

Myyntihinta 195 000,00 €

ASUINKUSTANNUKSET

Muut kustannukset Sähkönkulutus laskettu, kun kaksi henkilöä asuu pääsääntöisesti rakennuksessa ja rinnalla on käytetty myös puulämmitystä (talossa neljä tulisijaa).

TILAT JA MATERIAALIT

Lisätietoja makuuhuoneen varusteista Koko yläkerta on yhtä avointa ja korkeaa tilaa ja helposti jaettavissa useammaksi makuuhuoneeksi tai työtilaksi. Puulattia, seinät tapetoitu. Yläkerrassa kamiina.
Olohuoneen varusteet Olohuonetta komistaa vanha kaunis kaakeliuuni, joka luo tunnelmaa viileinä päivinä ja lämmittää todella tehokkaasti. Luonnonvalo siivilöityy ruutuikkunoista ja heijastuu lattialankuista. Seinillä Tapettitalon tapetit.
Ominaisuudet Kohde myydään kalustettuna: Ei

TALON JA TONTIN TIEDOT

Uudiskohde Ei
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Hissi Ei
Rakennusmateriaali Puu
Kattotyyppi Harjakatto
Energiatodistus Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Ilmastointijärjestelmä Painovoimainen
Tontin koko 700 m²
Kattomateriaali Pelti
Tontin omistus Vuokra
Maanvuokraaja Hangon kaupunki
Kaavatilanne Asemakaava
Pihan kuvaus Kaunis ja rento puutarhapiha, jossa paljon hedelmäpuita ja upeasti kukkivat juhannusruusut. Rakennuspaikka max 60m2 talousrakennukselle.
Lämmitys Sähkö ja puu
Tontin vuokra päättyy 2039-12-31
Tontin vuokra 334 € / vuosi

Tekniset tiedot

Vesi ja jätevesi Vesijohto: Kunnan
Viemäröinti Kunnan