Hanko, Hangonkylä
4h+k+2kph+wc+khh, 1h+avok+kph, sauna, aitta

Tähän huvilaan ei voi olla rakastumatta! Westergård on ainutlaatuinen historiallinen kokonaisuus, jonka vanhimmat rakennukset - päärakennus ja piha-aitta - ovat 1790-luvulta. Päärakennus on saneerattu vanhaa taloa kunnioittaen ja varustettu tämän päivän korkeatasoisella talotekniikalla, laadukkailla materiaaleilla ja tinkimättömällä tyylillä.

Westergård sijaitsee Hangonkylän rauhassa, omalla isolla tontillaan, joka rajautuu kallioiseen metsään. Lähimmät kalliorannat aukeavat 300 metrin päässä länteen - täällä ihaillaankin Hangon komeimpia auringonlaskuja.

Pihapiirissä on komea päärakennus, jossa myös erillinen talonmiehen asunto, vanha aitta sekä vanha pihasauna, joka sekin on täysin saneerattu. Näille lauteille mahtuu isompikin kaveriporukka tai puoli sukua. Pihalla on reilusti oleskelutilaa ja rakennusoikeuttakin vielä jäljellä.

Päärakennuksen alakerrassa on iso komea sali, jota on aikoinaan vuokrattu juhlakäyttöön. Näillä leveillä lattialankuilla on tanssittu varmasti monet häät ja syntymäpäiväjuhlat. Salissa lämmittää ja luo tunnelmaa pellettitakka. Alakerrassa on myös pökerryttävän hyvännäköinen keittiö, jossa patinoitunut hirsipinta ja modernit kodinkoneet luovat tyylikkään kokonaisuuden. Lisäksi alakerrasta löytyy kylpyhuone, erillinen wc ja ihastuttava lasikuisti.

Yläkerrassa on kaksi kalliolaiskaksion kokoista makuuhuonetta, joissa mahtuu nukkumaan vaikka yksi perhe per makkari. Toisen makuuhuoneen yhteydessä on lähes ylellinen kylpyhuone vinoine kattoineen, paljaine hirsiseinineen ja sadevesisuihkuineen. Tässä makuuhuoneessa on myös takka. Makuuhuoneiden väliin jää todella tilava aula, jonka voi helposti ottaa myös makuutilakäyttöön tai pitää sitä teinien omana olohuoneena. Lisäksi yläkerrassa on kodinhoitohuone ja iso vaatehuone/varasto.

Päärakennuksen tienpuoleisessa päädyssä on omalla sisäänkäynnillä ja pikkupihallaan varustettu ns. talonmiehen asunto. Minä ainakin viihtyisin talkkarina täällä! Huoneisto on noin 40m2 ja se on yhtä suurta tilaa avokeittiön kera. Huoneistossa on myös kylpyhuone. Tämäkin huoneisto on täysin saneerattu samalla varmalla tyylillä vanhaa kunnioittaen. Tunnelmaa luovat niin pellettikamiina kuin vanhat lattialankutkin. Voit kätevästi myös vuokrata talonmiehen asuntoa vaikka viikko kerrallaan ja pitää päärakennusta omassa käytössäsi.

Oletko valmis hurahtamaan Hankoon ja rakastumaan Westergårdiin? Sovi oma esittelysi Nana puh. 0400942052 nana@himajahuvila.fi tai Christa puh. 0440232375 christa@himajahuvila.fi


Myynti

Christa Lehmus
Kiinteistönvälittäjä LKV, IAT, ITS-TEK/Fastighetsmäklare AFM
puh. 0440232375
christa@himajahuvila.fi


Asunnon perustiedot

Tyyppi
Omakotitalo

Tilakuvaus
4h+k+2kph+wc+khh, 1h+avok+kph, sauna, aitta

Katuosoite
Metsäkannaksentie 1

Asuinpinta-ala
240,00 m2

Kokonaispinta-ala
280,00 m2

Lisätietoja pinta-alasta
Päärakennus 240m2 + talonmiehen asunto 40m2 + saunarakennus + piha-aitta

Rakennusvuosi
1790

Rakennusaine
Hirsi

Kunto
Hyvä

Huoneet
4

Oma sauna
Kyllä

Parveke
Ei

Asunnon lisätiedot

Lämmitys
Maalämpö, pellettikamiinat, takka

Asunnon tilat ja materiaalit

Pintamateriaali
Vanhat lankkulattiat (salissa uusittu), märkätiloissa kaakeli + lattialämmitys, seinät maali/tapetti/vanha hirsiseinä/puupaneeli

Keittiö
Upea keittiö, jossa vanhat hirsiseinät yhdistyvät tyylikkäästi moderneihin kodinkoneisiin, jotka kelpaavat vaativallekin kokille. Keittiön varusteisiin kuuluu integroitu jääkaappi, pakastinkaappi ja astianpesukone, mikroaaltouuni, kiertoilmauuni ja kaasuliesi.

Kph/WC
Alakerran kylpyhuoneessa on kääntyvä suihkuseinä, sadevesisuihku sekä tyylikäs kaapisto. Yläkerran kylpyhuone sijaitsee toisen makuuhuoneen yhteydessä. Tunnelmaa tuo vanha hirsiseinä ja vino katto! Varusteisiin kuuluu kääntyvä suihkuseinä, sadevesisuihku ja tyylikäs kaapisto. Molemmissa kylpyhuoneissa valko-harmaat laadukkaat kaakelit ja lattialämmitys.

Kiinteistö

Tontin pinta-ala
1 981,00 m2

Omistus
Oma

Maasto
Loiva rinnetontti, joka päättyy kallioiseen metsään

Kaavoitustilanne
Asemakaava

Lisätietoja antaa
Hangon kaupunki

Lisätiedot
Kaavan mukaan kiinteistö on historiallisesti arvokas rakennusryhmä

Asumiskustannukset

Kiinteistövero
500.00 EUR/v

Hinta

Velaton myyntihinta
595 000,00 EUR

Velkaosuus
0,00 EUR

Myyntihinta
595 000,00 EUR

Vapautuminen
Vapautuminen sopimuksen mukaan